Diskuse
Suché víno - módní záležitost?
Děkujeme za pochopení.
H86e98l38e30n92a 13K77u44b54í40č64k84o89v73á
Francouzi mají přísloví: O barvách a chutích se nediskutuje! (Obdoba našeho: Proti gustu... ) A o víně to platí stejně: Ať si každý pije, co má rád - bílé, červené, suché, sladké. Když mu to chutná, nemůže se splést :)
O31d16s45t63r94a75n53ě74n48ý 70U26ž73i16v21a23t40e85l
F53r54a30n11t12i14š19e18k 41S75m97u19t72n83ý
Mám rád suchá vína, sladké likéry, hořké pivo a silné kořalky.
Ale nejvíc mám rád Vladimíra Kroupu.
V60l67a13d29i96m66í31r 23K53r20o40u69p71a
To je otázka do pranice Jak kdy. Většinou ale dávám přednost vínům s "kulatou" chutí, což ty opravdu suché moc nemají. Ale zase když to vezmu prakticky, tak jsem docela poznal rozdíl, když jsem se někdy ztřískal po suchém, nebo sladkém... Po suchém to bylo tak nějak víc k přežití...
O29d12s35t55r63a10n55ě65n74ý 85U48ž95i65v81a84t87e14l
P28e54t88r 51M45a16c88h43á18ň
Sladká a polosladká vína,zvláště zahraniční(kromě tokajského), mi nikdy příliž nechutnala. Bohužel však "můj" vinař z Blatnice pod Sv.Antonínkem teď tři sezony po sobě sklidil hrozny s velmi vysokou cukernatostí a jsa spokojen 8 let s jeho produkcí,neváhal jsem a "naučil" jsem se pít i polosladké.Přestože budu vždy preferovat suchá až polosuchá bílá vína,musím uznat,že některá polosladká byla "prudce pitelná" a neváhal jsem je zakoupit i podruhé.Musím však dodat,že pokud polosladké (sladké pouze a jen v podobě slámového nebo ledového vína,která se nepijí,ale "polizují"),tak jedině z ČR a nejlépe z jižní Moravy.
P95e28t72r 47M18a77c19h34á26ň
Jen dodávám,že např.Sauvignon p.s.,ročník 2011 nebo 2012,od "mého" vinaře,ač na etiketě uveden jako "polosladký",byl mnohými přáteli,milovníky sušších vín,označen jednoznačně za polosuchý a můj letošní objev-Saphira-si ani jinak než jako polosladké(ač preferuju sušší,viz výše) nedokážu představit.
J35a37n35a 29S55t84e80h63l32í40k83o45v34á
Ale já mám opravdu ráda suchá, maximálně polosuchá Já vůbec nerada všechno to „ženské pití“
V48l58a22s25t81i77m65i29l 66T29e90n79c68e56r
Ja mám rád muller nebo vlašák. Z takových těch sladkých muškátů se mi lepí huba No a tokajské - to tak opravdu srknout jednu sklenici a prrr. A v zimě na svařák - jedno italské v krabici za dvacku
V23l10a86d86i72m60í70r 78K34r91o34u43p65a
Připomněl jste mi známého, co má horský penzion. Když si jeho hosté vyžádají víno, má pro ně ten vtipálek připraveno pár otázek - " ...a budete si přát bílé, nebo červené? Bílé? Mám Müller a Thurgau, jaké si budete přát...?" A když vidí, že hosté váhají a přemýšlí, jaké z těch "dvou" značek dát předost, je mu jasné, že jim může přinést třeba krabičák z Alberta, a oni budou stejně blahem mlaskat...
J63i51ř65í 13V34o39l70k79a
Tome, dobrý den. Co se týká vína, mám rád ta těžší. Jestli je polosuché či suché, záleží na tom, k čemu. Ale i bílá toho typu preferuji, ale co naplat, když je víno dobré, voňavé a zářivé, tak s kamarády vypijeme všechno do poslední kapičky.
M35i92l94a41d67a 96S68o17u44č49k85o38v67á
Já nakupuji podle ročního období. V létě lehčí, v zimě těžší a někdy prostě "nějaké" jen tak na chuť
Z62d45e52n21ě84k 63S69t33r29n90a48d
Tak tohle se táhne desetiletí zpátky do časů, kdy v našich luzích a hájích otravovali komáři. Tehdy cokoli sladšího bylo téměř s jistotou doslazováno řepným cukrem a byla na vínu páchána i jiná zvěrstva. U suchých vín byla alespoň jistá šance, že jsou přírodní.
Já osobně piju většinou do polosucha, ale záleží případ od případu. Pil jsem vína prakticky bez zbytkového cukru a huba se mi po nich nekroutila a naopak vína s poměrně značným zbytkovým cukrem, u nichž dominovala přirozená chuť odrůdy a nikoli sladká chuť zbytkového cukru.
J21a12r76o10s26l66a49v 97N75á97p74r93s91t41e91k
Copak řepný cukr, to se dá přežít. Fridex je horší
T73i19n27a 57S83o56l37a94n87o30v59á
My rádi bílé polosladké a nestydíme se za to!
Ale je fakt, že ta posedlost suchým nějakou módou zavání... Mám přátele, kteří suché opravdu můžou, ale znám i lidi, kteří suchého upijí, zašklebí se jak čerti a se staženým úsměvem prohlásí "Jo, to je vono!"
Tuhle jsme si s přítelem dělali srandu, že pro jednou nějaké skousneme, abychom si do lahve od něj mohli přelévat to naše oblíbené chardonnay a nevypadali jak blbci
O23d54s17t19r89a15n12ě55n29ý 65U29ž67i89v76a10t87e61l
Žebříčky
- Karel Trčálek
Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu rozumím
- Ivana Dianová
Billa šok
- Milena Zelenková
Rómové se bouří před brněnským soudem
- Josef Nožička
Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu nerozumím
- Blog Info
Blogy projdou zásadní změnou, podívejte se jakou
- Irena Fuchsová
Můj život s Kukurou
- Martin Mařák
PRO na Malém rynku
- Ondřej Šebesta
Základní pilíře populismu a generál na Hradě
- Jan Pražák
Mají mít staří lidé přednost?
- Miroslav Václavek
Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky
- Milena Zelenková
Rómové se bouří před brněnským soudem
- Josef Nožička
Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu nerozumím
- Markéta Šichtařová
Návod na opravu naší ekonomiky
- Karel Trčálek
Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu rozumím
- Ivana Dianová
Billa šok
- Petr Hannig
Nejistota ve všem
- Vladimír T. Gottwald
Úsměvy a úšklebky CXXXII. (o jilmové aleji a vytížné Sněmovně)
- Irena Fuchsová
Můj život s Kukurou
- Miroslav Václavek
Hnutí ANO a jeho majitel Andrej Babiš jsou bezpečnostním ohrožením České Republiky
- Josef Nožička
Jak uliční výbor iFčil zapíjel Karlův mimořádný úspěch